Com cuidar-se la vista

Us deixem 7 mesures preventives i consells per cuidar la salut ocular:

  1. Portar ulleres de sol durant tot l’any. Ajuda a bloquejar els rajos de llum ultravioleta (UV) i això pot fer endarrerir el desenvolupament de cataractes.
  2. Menjar verd. Els investigadors han comprovat que les persones que porten una dieta amb alts nivells de vitamines C i E, zinc, àcids grassos en Omega3, entre d’altres, són menys propensos a desenvolupar la degeneració macular associada a l’edat.
  3. Protegir els ulls. Protecció els ulls del fum, l’aigua, la pols, el vent i la calefacció, entre d’altres.
  4. Dormir. S’ha de dormir lo suficient com perquè la vista descansi. L’excès de treball i la manca de son pot fer augmentar l’estrès ocular.
  5. Visita l’oculista. És recomenable anar a l’oculista per fer una revisió periòdicament i integral de la vista, incloent proves d’agudesa visual. Acudeix a l’oculista per a una revisió periòdica i integral de la vista, incloent proves d’agudesa visual. A partir dels 40 anys es comencen a notar canvis en la visió, amb l’anomenada “vista cansada”. Si tens antecedents familiars de malalties oculars, diabetis o pressió arterial alta, has de consultar a un oftalmòleg amb freqüència.
  6. No forçar la vista. No forcis la vista en dispositius electrònics. Intenta llegir sempre amb una bona llum, i amb llum natural sempre que sigui possible. Si el període de lectura és molt lent, cal fer descansos fixant la vista en un punt allunyat de la pàgina de la lectura ja sigui un llibre, pantalla, etc.
  7. No tocar. No et freguis els ulls quan estiguis cansat/da o sentir picor ja que fa augmentar el malestar. No es poden utilitzar gotes sense prescripció mèdica.