Un nou estudi avala els beneficis de la dieta mediterrània per prevenir la retinopatia

Dos treballs d’investigació emmarcats en el projecte PREDIMED (Prevenció amb Dieta Mediterrània) avalen una vegada més els beneficis de la dieta mediterrània en el camp de la salut. Un d’ells, publicat a la revista ‘Diabetis Care’ i coordinat per la URV, fa referència a la salut ocular i conclou que la dieta mediterrània complementada amb oli d’oliva redueix en un 44% el risc dels pacients diabètics de patir retinopatia, la principal causa de ceguesa en aquests malalts.

En l’estudi hi han participat voluntàriament 3.614 homes i dones d’entre 55 i 80 anys amb diabetis tipus 2, dividits en tres grups. Després d’un seguiment exhaustiu durant 6 anys. s’han trobat diferències significatives entre les persones que havien seguit la dieta mediterrània i les que no. Els resultats d’aquest treball, doncs, confirmen una vegada més que el que mengem influeix decisivament en la nostra salut. I que evidentment això també val per a la salut ocular, on determinats aliments poden ajudar-nos a prevenir diverses patologies.

L’altre estudi del projecte PREDIMED  ha refermat que la dieta mediterrània també ajuda significativament a disminuir els riscos de patir càncer de mama.

Font: Vilaweb.cat