5 formes de combatre l’ull sec

1. Prova amb llàgrimes artificials. Com a tractament primari per a l’ull sec, les gotes lacrimals artificials es poden adquirir sense recepta mèdica. “El teu oftalmòleg pot ajudar-te a triar les més adequades en el teu cas”, assenyala el doctor Dupps.

2. Afegeix peix o llavors de lli a la teva dieta. Moltes persones saben que els àcids grassos omega 3 són saludables per al cor però les investigacions mostren que podrien actuar també com una defensa enfront de l’ull sec. Els pacients que consumeixen una quantitat més gran de greixos bons en relació amb les males tenen un menor risc de desenvolupar ull sec. Prova a menjar més aliments que continguin àcids grassos omega 3 com tonyina, salmó, llavors de cànem o lli, i nous.

3. Examinar la zona. Si deixes la teva casa en bones condicions però arribes al teu destí amb els ulls secs i amb picor, ajusta la posició de l’aire condicionat del cotxe i dels tubs de ventilació de calor. Aquest aire que arriba fins a la teva cara pot assecar de forma significativa els ulls. A casa, els ventiladors o sistemes d’aire condicionats poden tenir el mateix efecte. Prova amb un humidificador a l’habitació i altres habitacions on passis molt de temps.

4. Demana fàrmacs específics més potents. En molts casos d’ull sec, les gotes de venda en farmàcia sense recepta i els remeis casolans no són suficients. Les gotes oculars que requereixen d’recepta podrien ajudar-te a augmentar la producció de llàgrimes, reduir la inflamació de les parpelles i millorar la qualitat del lubricant present en les teves llàgrimes. Alguns antibiòtics orals també tenen efectes similars sobre la lubricació i la inflamació.

5. Informa’t sobre una possible intervenció. Si res sembla ajudar, podria ser necessari tancar els conductes que drenen les llàgrimes de la superfície dels ulls. Aquest procediment no dolorós implica inserir un tap en el drenatge de les llàgrimes. “Això es pot fer amb taps que es dissolen amb el temps o amb taps de silicona a llarg termini que augmenten la quantitat de llàgrima que existeix en els ulls”, assenyala el doctor Dupps.

Font: Infosalus