Com veu un miop?

La miopia és el problema refractiu més comú i el percentatge de miops s’ha duplicat en les últimes dècades, arribant al 25% de la població mundial. Si et preguntes com veu un miop, segueix llegint.

¿Com veu un miop?

Parlem de visió normal o emmetrop quan la llum que entra a l’ull s’enfoca just sobre la retina. La miopia fa que la imatge s’enfoqui abans d’arribar a la retina i no directament sobre ella, per això es genera visió borrosa en mirar a objectes llunyans, però els objectes propers es veuen clarament.

La miopia apareix quan la longitud de l’ull és més gran del normal. Aquest error refractiu sol ser congènit i es desenvolupa al llarg de la infància i l’adolescència, arribant a estabilitzar-se cap als 30 anys habitualment.

Els miops veuen bé de prop, per això tendeixen a apropar-se molt els llibres i el mòbil a la cara i se sentin a prop de la televisió o de la pantalla del cinema.

Un dia en la vida d’una miop

Perquè pugueu entendre com veu un miop, us anem a explicar la història de l’Anna, una miop que no pot viure sense les seves ulleres.

Anna es desperta i es pega el despertador a la cara per poder veure l’hora. Són les 7.00, Anna mira per la finestra i veu uns punts difusos pels quals entra la llum. Toca aixecar-se. En apujar la persiana intueix que ha de fer un dia preciós, però tampoc té molt clar si hi ha algun núvol al cel.

A les palpentes, agafa les ulleres que estan a la tauleta de nit, ara veu molt millor! Però l’alegria dura poc, ja que a la dutxa no pot portar-les posades. Anna ha tornat a confondre el condicionador amb el body milk per segona vegada aquesta setmana. Per sort, aquest cop s’ha adonat i ha pogut arreglar el desastre tornant a rentar-se el cap. Mentre es maquilla pensa en el poc que li agrada pintar-se els ulls. No perquè no li agradi com li queden, sinó per tot el que li costa fer-ho sense veure. En posar-se les ulleres descobreix que la ratlla està una mica més amunt del que hi hagués de, però ja és massa tard, haurà de sortir així.

Per fi llista, la nostra miop prepara el cafè i, per no variar, se li entelen les ulleres al beure, així que se les treu i escolta les notícies a la ràdio perquè posar-les a la tele no tindria molt sentit.

Anna baixa al garatge a buscar el cotxe, arrenca el motor i surt al carrer. Se li ha oblidat agafar les ulleres de sol graduades, així que no li queda més remei que aclucar els ulls i aguantar fins a l’oficina. Normalment porta unes ulleres de sol al cotxe, però no estan graduades i només pot usar-les quan porta lents de contacte, tret que vulgui tenir un accident.

Per fi arriba a la feina, on s’haurà de donar pressa per no sortir tard. A la sortida va al cinema. Si no arriba per comprar les entrades, segur que les seves amigues agafaran entrades per a l’última fila, el que faltava!

iStock_000000789546_Small-650x433