Per què deixem de llegir còmics?

Els còmics alegren la lectura de qualsevol. Les aventures de superherois i personatges vestits amb vestits estrafolaris que lluiten contra el mal amb l’ajuda de poders de tota mena són, a vista de qualsevol, una alternativa molt entretinguda per fer front a la rutina diària.

El problema és que, amb el pas del temps, anem perdent capacitat visual i, per aquesta raó, en alguns casos anem abandonat l’afició a llegir còmics.

Qualsevol que hagi llegit un còmic alguna vegada, sabrà que requereixen d’una lectura particular, ja que estan plens de colors cridaners i de tipografies de diferents mides que ens obliguen a fixar la vista en punts molt concrets del paper.

Una de les raons més comunes per les quals la visió de Spiderman o Llanterna Verda poden deixar de seduir-nos és la presbícia o vista cansada, que apareix quan el cristal·lí de l’ull perd flexibilitat a causa del pas del temps, i és un dels problemes visuals més típics quan ens fem grans. Al final, tots vam acabar necessitant ulleres per poder llegir els entrepans i seguir la trama dels còmics.

A part de la vista cansada, una altra molèstia típica quan arriba el bon temps passa en llegir a l’aire lliure. La forta llum del sol en aquests mesos de calor es reflecteix en el que llegim i enlluerna el lector, independentment que ens trobem en un parc, el camp o la platja.

Per a qui estigui pensant que també podem llegir còmics en una tablet perquè es pot ampliar la mida de les lletres de Los Vengadores o Iron Man, us recordem que els veritables amants del còmic gaudeixen també del tacte del paper com una part més de l’experiència de llegir un còmic. Pel que es podria dir que les tablets acaben amb la gràcia d’aquest fantàstic hobbie.

Per tot això, si resulta que som fans incondicionals dels còmics i vam començar a necessitar allunyar el paper per poder llegir, o notem que vam deixar de visualitzar amb nitidesa als nostres superherois favorits, hem d’acudir a l’oftalmòleg per fer-nos una revisió ocular per poder seguir gaudint de les aventures dels nostres còmics favorits.

Leer-Comics-1