Què és el tractament d’endurit? Mereix la pena?

Tractament d’endurit

L’endurit de la lent és un tractament que se li dóna a les lents perquè es ratllin menys. Això no vol dir que la lent sigui immortal, si la tires a terra i la trepitges el més probable és que acabi amb uns quants rajos, però amb aquest tractament aconseguim que aguantin més temps intactes.

Si ens fem unes lents sense endurit i després ens penedim no és possible posar-lo després, ja que aquest tractament només és possible afegir en el moment de la fabricació de la lent.

Tractament antireflector

L’antireflector és un tractament que serveix per donar més qualitat de visió eliminant els reflexos. Si no posem antirreflexant, seria com per exemple, veure a través del vidre d’un got, ple de reflexos. A més també fa que des de fora se’ns vegi millor estèticament, ja que en eliminar els reflexos se’ns veuen els ulls millor.

La manera de saber si les teves ulleres porten antirreflexant seria comprovar els reflexos que produeix la lent. Si els reflexos són blancs, no porta antirreflectant. Però si els reflexos són de color, generalment morat o verd, la lent sí que porta antirreflectant.

Aquest tractament es recomana per a tot tipus de graduacions. Alguna vegada m’han preguntat si sent una ullera que només es fa servir per llegir calen. La resposta és un rotund si, perquè si tenim reflexos molestos a la nostra lectura, se’ns cansarà molt més la vista.

Recentment ha sortit un nou tractament millorat que serveix per protegir de la llum blava. Aquesta llum és la que ens arriba de pantalles d’ordinador, tablets, mòbils i altres aparells electrònics sent molt perjudicial per als nostres ulls. Aquest tipus de tractament fa que les lents es vegin amb un reflex blavós i tenen a més, una tonalitat residual groguenca. No t’espantis d’aquesta tonalitat quan et lliurin les teves ulleres noves, ja que és normal.