Vessament als ulls

Es tracta d’una patologia molt freqüent i generalment inofensiva.

Un vessament als ulls és una hemorràgia que es produeix per sota de la conjuntiva i passa quan es trenca un petit vas sanguini i sagna.

Pot resultar alarmant però es tracta d’una situació comuna i menor que, en general, és inofensiva i es cura per si mateixa.

No afecta la visió i generalment no causa dolor. Usualment, no hi ha símptomes ni molèsties, a part de la poc estètica taca vermella. Pot passar sense lesió i, sovint, la persona ho nota primer quan es desperta i es mira en un mirall i veu que aquesta zona normalment blanca de l’ull està d’un color vermell brillant que anirà enfosquint i disminuint a mesura que passin els dies i es vagi reabsorbint.

Les hemorràgies subconjuntivals també anomenades hiposfagma poden ser causades per augments sobtats de la pressió, com els ocasionats per un esternut o per una tos violenta. L’hemorràgia també pot presentar-se en persones amb hipertensió, que prenen anticoagulants o amb diabetis.

Qui més qui menys, al llarg de la seva vida, és més que probable que pateixi hemorràgies o vessaments als ulls, es tracta d’un petit incident que passa quan es trenca algun petit vas sanguini i una mica de sang s’acumula a la conjuntiva de l’ull.

És freqüent també l’aparició de vessaments oculars després de rebre un cop o un cop de puny a l’ull, hi ha força més persones de les que un s’imagina a les que li passa.

L’alarma inicial que crea l’despertar-se i veure al mirall l’ull amb sang genera por i preocupació perfectament comprensibles i és per això que has de saber que la immensa majoria de les vegades l’aparició de vessaments en els ulls no solen ser problemes importants

Causes d’un vessament ocular o vessament als ulls

Hi ha moltes possibles causes que poden causar l’aparició d’un vessament a l’ull i tot seguit vaig a enumerar les més freqüents:

Igual que quan ens donem un cop en qualsevol altra part del nostre cos es produeix un hematoma o “cardenal”, que no és altra cosa que una acumulació de sang pel trencament d’un vas sanguini, ja que aquí és més visible perquè el teixit és transparent.

Malalties reumatològiques també poden manifestar-se a través de l’aparició de vessaments a l’ull.

Les causes d’aquest trencament poden ser molt diverses, des d’una simple tos a un fort traumatisme, passant per qualsevol tipus de moviment brusc com ajupir de cop, aixecar objectes pesats, vomitar, esternudar, practicar salt de pont, o una pujada de la pressió sanguínia ( tensió arterial).

Malalties com la diabetis i altres que produeixin alteracions de la coagulació poden provocar vessaments.

S’han de tenir presents els efectes secundaris provocats per alguns medicaments que poden influir sobre la tensió arterial i la coagulació de la sang.

En cas de dubte, o si veiem que ens passa amb certa freqüència és convenient anar al metge perquè ens examini i ens faci les proves pertinents.

Si el vessament ocular es deu a un traumatisme seria convenient realitzar un examen mèdic per comprovar que el globus ocular no ha sofert un altre tipus de lesions.

Extret i traduït de Cuidatuvista.com